085 - 303 53 84

Bureauvijftig blog

50+ers blijven massaal bij huidige zorgverzekeraar

Al voor het tweede jaar op rij op hebben we namens Startpagina onderzoek gedaan in ons Nationale 50Plus Panel onder bijna 2000 50+ers. Ook hier delen we graag een aantal interessante inzichten. Hoe hoger de leeftijd, hoe trouwer de consument is aan een zorgverzekeraar. Van de ondervraagde  50-plussers is 75% de afgelopen vijf jaar niet gewisseld van zorgverzekering. Zes van de tien ondervraagde ouderen is ook dit jaar niet van plan te switchen. Slechts  een kwart overweegt de overstap naar een andere aanbieder. De twijfel is het minst groot bij de deelgroep van 70-plussers. Hiervan blijft driekwart dit jaar zeker bij hun zorgverzekeraar. 86% van de 50-plussers geeft aan tevreden tot zeer tevreden te zijn met de huidige zorgaanbieder.

Hoofdmoot om voor een bepaalde verzekeraar te kiezen is een lagere maandpremie. Meer dan de helft van de respondenten geeft aan dat de financiële prikkel de belangrijkste reden is om voor een andere zorgverzekeraar te kiezen. In vergelijking tot het hetzelfde onderzoek vorig jaar was dit voor slechts 20% van de respondenten de belangrijkste motivatie. Het belang van betere polisvoorwaarden is dit jaar minder geworden (32% ten opzichte van 44% vorig jaar).

Vermijden bezoek aan de huisarts

De financiële prikkel werkt ook door in het vrijwillig eigen risico. Om de maandpremie laag te houden kiest 38% van de 50-plussers voor een vrijwillig eigen risico. Een kleine groep van de ondervraagden vermijdt hierdoor overigens wel een bezoek aan de huisarts. Zij zijn bang om geconfronteerd te worden met mogelijk hoge kosten en hoopt erop dat de medische klachten vanzelf overgaan.

Zorgverzekeraars worden steeds intensiever vergeleken op internet. 41% van de ondervraagde respondenten bezoekt vergelijkingswebsites en 46% websites van de zorgverzekeraars zelf. Uiteraard kunnen ze ook Startpagina checken.

30% verwacht ouder dan 90 te worden

De respondenten maken zich duidelijk geen zorgen om hun gezondheid en een kleine minderheid denkt zelfs een zeer hoge leeftijd te bereiken. 10% van de panelleden verwacht de respectabele leeftijd van 100 jaar te halen en meer dan één derde verwacht 90 te worden.

Meer weten over de doelgroep, het onderzoek of over onze klant Startpagina? Neem gerust contact met ons op!

«
»

Stuur ons een mail

Contactformulier

Contactgegevens

Grey Valley
Werner von Siemensstraat 13
2712 PN Zoetermeer

T. 085 – 3035384
E. info@bureauvijftig.nl

Kantoor Bureauvijftig - te Zoetermeer