085 - 303 53 84

Bureauvijftig blog

50 plussers in de media – editie 1

Iedere week verschijnen er vele nieuwe artikelen over 50-plussers, senioren en ouderen. In dit nieuwe jaar maken wij wekelijks een selectie van de leukste, meest interessante, inspirerende, spraakmakende, en opvallende stukken en publiceren die onder de titel: “50-plussers in de media”.  Iedere week is een andere Bureauvijftig collega aan de beurt. Hebben wij/zij onverhoopt iets gemist? Komt u leuke stukken tegen? Schroom niet om ze met ons te delen. Stuur ons een bericht op TwitterFacebookGoogle+LinkedIn of mail naar info@bureauvijftig.nl.

1. Seniorenmarketing: dit zijn de cijfers die je moet hebben

Dit artikel verscheen al in mei 2012 op marketingfacts.nl. Normaliter blikken we vooral terug op de afgelopen week maar dit artikel geeft voor deze eerste ‘sum-up’ een goede cijfermatige introductie in de 50+ doelgroep. Wilt u zich verdiepen in 50 plussers? Het lezen van dit artikel is dan wellicht een goede start.

2. Goede voornemens senioren: leren in plaats van afvallen

Maar liefst 85 procent van de senioren heeft minimaal één goed voornemen voor 2013. Meer genieten van het leven en je minder druk maken zijn de populairste. In de top 5 staan verder iets nieuws leren, meer bewegen en zuiniger leven. Dit blijkt uit onderzoek van SeniorWeb onder ruim duizend vijftigplussers.

3. Ouderen rijden zo slecht nog niet!

Ouderen hebben bij de jeugd de naam een gevaar op de weg te zijn. Toch zijn ze dat niet. Ja, het rijgedrag in de leeftijdscategorie van 70-plussers is slechts een tikkeltje minder veilig dan dat van 50- tot 60-jarigen. 50- tot 60-jarigen rijden zelfs veiliger dan jongeren. Dit blijkt uit een studie van het Britse Institute of Advanced Motorists.

4. Afvallen? Dieet? Let op: licht overgewicht verlaagt kans op vroegtijdige dood

Zo, het nieuwe jaar is begonnen, en dus is het ook weer tijd voor alle goede voornemens, zoals stoppen met roken, afvallen en werken aan een betere conditie… Allemaal heel gezond, maar let op als u slechts een gering overgewicht hebt: personen met een BMI tussen de 25 en 35 hebben een lagere kans om vroegtijdig te sterven dan mensen met een gezond gewicht.

5. Vijftigplussers zijn de nieuwe huisdierbezitters

Huisdieren kwamen altijd het meeste voor in gezinnen met kinderen. Daar komt langzaam verandering in. Steeds meer oudere echtparen en alleenstaanden adopteren nu een dier. Bedrijven in andere branches spelen daar al op in.

6. IT-bedrijven korten oudere werknemers

Diverse IT-bedrijven vragen duurdere (en vooral oudere) werknemers om salaris in te leveren. Dat meldde het Financieele Dagblad maandag op basis van gesprekken met de bestuurders van bedrijven als Capgemini en Ordina.

 

«
»

Stuur ons een mail

Contactformulier

Contactgegevens

Grey Valley
Werner von Siemensstraat 13
2712 PN Zoetermeer

T. 085 – 3035384
E. info@bureauvijftig.nl

Grey Valley Incubator