085 - 303 53 84

Bureauvijftig blog

50 plussers in de media – editie 2

Iedere week verschijnen er vele nieuwe artikelen over 50-plussers, senioren en ouderen. In dit nieuwe jaar maken wij wekelijks een selectie van de leukste, meest interessante, inspirerende, spraakmakende, en opvallende stukken en publiceren die onder de titel: “50-plussers in de media”.  Iedere week is een andere Bureauvijftig collega aan de beurt. Hebben wij/zij onverhoopt iets gemist? Komt u leuke stukken tegen? Schroom niet om ze met ons te delen. Stuur ons een bericht op TwitterFacebookGoogle+LinkedIn of mail naar info@bureauvijftig.nl.

1. Gemiddelde pensioenleeftijd stijgt naar 63,5 jaar

Vorig jaar gingen werknemers gemiddeld met ruim 63,5 jaar met pensioen. Daarmee gaan Nederlanders gemiddeld een half jaar later met pensioen dan in 2011.

2. Ouderen zijn kwetsbaar

Ouderen moeten zich gaan realiseren dat ze kwetsbaar zijn en dus ook het risico lopen om thuis te worden overvallen. Ze moeten niet zomaar hun voordeur opendoen en nooit hun pinpas afgeven als iemand daar om vraagt.

3. Ouderen kiezen voor extra zorg

Betere zorg en een ruimere eigen keuze: ouderen van nu en straks willen daar graag extra voor betalen. Dat is gebleken uit het onderzoek van bureau Berenschot onder 650 ouderen. Ze willen graag extra bijdrage voor ruimere voorziening en eigen keuze voor zorg, welzijn, leefstijl én wonen.

4. Veel senioren zetten zich in voor een ander en vinden het leven leuker

Zijn de huidige senioren rijk en hebben ze een avontuurlijk leven met exotische vakanties, cabrio’s en cocktails? Of is er sprake van groeiende armoede onder ouderen? Beide komen op kleine schaal voor, maar de meeste senioren hebben een gewoon goed leven, zo blijkt uit onderzoek dat de Unie KBO heeft laten verrichten onder 800 senioren van 55 jaar en ouder.

5. Domotica is booming

Thuis blijven wonen, zo lang mogelijk. Dát willen de meeste vijftigplussers. Domotica en e-health bieden daartoe steeds meer mogelijkheden.

6. 50-plussers dupe ontslagrecht

Als de plannen om het ontslagrecht te versoberen doorgaan, zullen met name 50-plussers daar de wrange vruchten van plukken omdat zij na ontslag nauwelijks aan nieuw werk komen.

7. Subsidies om ouderen te laten werken zinloos

De overheidssubsidies en regelingen die ouderen aan het werk zouden moeten krijgen, werken niet. Dat blijkt uit onderzoeken van het CPB en het onderzoeksbureau SEO waarover Trouw schrijft.

«
»

Stuur ons een mail

Contactformulier

Contactgegevens

Grey Valley
Werner von Siemensstraat 13
2712 PN Zoetermeer

T. 085 – 3035384
E. info@bureauvijftig.nl

Grey Valley Incubator