085 - 303 53 84

Bureauvijftig blog

50 plussers in de media – editie 3

Iedere week verschijnen er vele nieuwe artikelen over 50-plussers, senioren en ouderen. In dit nieuwe jaar maken wij wekelijks een selectie van de leukste, meest interessante, inspirerende, spraakmakende, en opvallende stukken en publiceren die onder de titel: “50-plussers in de media”.  Iedere week is een andere Bureauvijftig collega aan de beurt. Hebben wij/zij onverhoopt iets gemist? Komt u leuke stukken tegen? Schroom niet om ze met ons te delen. Stuur ons een bericht op TwitterFacebookGoogle+LinkedIn of mail naar info@bureauvijftig.nl.

1. Senioren hebben het nog steeds goed

Bijna iedereen gaat er in koopkracht op achteruit, en dat geldt dus ook voor senioren. Maar zijn vijftig- en zestigplussers daarmee de nieuwe armen? Nee, zo blijkt uit onderzoek van ouderenbond Unie KBO.

2. next checkt: ‘Ouderen vormen de rijkste groep van Nederland’

Ouderen vormen de rijkste groep van Nederland. Dat zei Diederik Samsom volgens persbureau ANP gisteren tijdens het ‘Libelle Nieuwscafé’ in Den Haag. De PvdA-leider haalde zich daarmee direct de woede van Henk Krol van 50Plus en Geert Wilders van de PVV op de hals.

3. Personeelstekort ouderenzorg dreigt pas na 2025

De komende jaren dreigt een overschot aan personeel in de ouderenzorg. Pas vanaf 2025 zal dit overschot verdwijnen en zal er een tekort ontstaan aan werknemers. Dit stelt adviesbureau Berenschot in het boek ‘De vergrijzing voorbij’.

4. Ouderen met spaarpot betalen fors meer voor verzorging

Sommige ouderen gaan bijna duizend euro extra betalen voor hun verblijf in een verzorgings- of verpleeghuis. Sinds 1 januari is de eigen bijdrage die ouderen betalen verhoogd met 8% van het eigen vermogen. De Vijfde Dag kijkt bij twee ouderen en hun familie wat de gevolgen zijn.

5. Hoe gaat ú de babyboomer bereiken?

Vijftigplussers verschillen in een aantal opzichten duidelijk van vijftigminners. Campagnes die zich richten op babyboomers zijn veel effectiever als ze rekening houden met de karakteristieken van deze doelgroep. Hoe gaat úw campagne er dan uitzien?

En meer.

«
»

Stuur ons een mail

Contactformulier

Contactgegevens

Grey Valley
Werner von Siemensstraat 13
2712 PN Zoetermeer

T. 085 – 3035384
E. info@bureauvijftig.nl

Grey Valley Incubator