085 - 303 53 84

Bureauvijftig blog

50 plussers in de media – editie 5.

Iedere week verschijnen er vele nieuwe artikelen over 50-plussers, senioren en ouderen. In dit nieuwe jaar maken wij wekelijks een selectie van de leukste, meest interessante, inspirerende, spraakmakende, en opvallende stukken en publiceren die onder de titel: “50-plussers in de media”.

 

Schermafbeelding 2013-04-02 om 11.28.52

Hoezo oud is saai?

We beginnen met het meest spraakmakende bericht deze week. Mensen op zekere leeftijd met fantastische tatoeages:

Klik hier >

 

 

download

Studenten zijn de toekomst!

De hogeschool van Rotterdam wil het slechte imago rond zorgouderen positief veranderen. Dit doen ze door het beeld bij hun studenten bij te sturen. De media geeft volgens hen een verkeerd beeld weer over deze groep. Juist door dit beeld bij de nieuwe lichting zorgverleners te verbeteren zullen ze worden klaargestoomd voor de vergrijzing in hun vakgebied:

Klik hier > 

 

Schermafbeelding 2013-04-02 om 11.25.42

Oud betekent niet kwetsbaar!

Mieke Draijer blogt over het gegeven dat oud niet geassocieerd moet worden met kwetsbaar. Juist persoonlijke zorg die afgestemd is op de juiste behoefte van iemand is nu de juiste aanpak. Mensen worden steeds vaker honderd en kunnen steeds langer voor zichzelf zorgen:

Klik hier >  

 

 

1390009_dollar

Arm VS Rijk!

Veel ouderen vinden dat de kloof tussen arm en rijk te groot is geworden. De 55-plussers maken zich bovendien flink meer zorgen over hun financiële positie in de toekomst:

Klik hier > 

  

 

Golden Oldies

Goude oudjes!

Dit weekend was er weer een fantastische aflevering van de Golden Oldies. Een groep ouderen die onder de hoede van Ruben Nicolai oefenen voor een groot concert in Carré op zondag 7 april. Ze vormen een modern koor die verschillende popnummers van nu zullen zingen. Het programma laat zien hoe authentiek en bijzonder deze mensen zijn. Allemaal met een eigen verhaal en visie op het leven. Kijk via deze link de aflevering terug:

Klik hier > 

 

Hebben wij/zij onverhoopt iets gemist? Komt u leuke stukken tegen? Schroom niet om ze met ons te delen. Stuur ons een bericht op TwitterFacebookGoogle+LinkedIn of mail naar info@bureauvijftig.nl.

 

 

 

 

«
»

Stuur ons een mail

Contactformulier

Contactgegevens

Grey Valley
Werner von Siemensstraat 13
2712 PN Zoetermeer

T. 085 – 3035384
E. info@bureauvijftig.nl

Grey Valley Incubator