085 - 303 53 84

Bureauvijftig blog

Bureauvijftig start landelijk onderzoek extramurale markt

blogheader Vorig jaar startte Bureauvijftig i.s.m. Actiz en PGGM een groot landelijk onderzoek naar de wensen en behoeften van ouderen ten aanzien van wonen, welzijn en zorg. In totaal deden 7 zorgorganisaties mee en werden ruim 7.000 ouderen ondervraagd, zowel kwalitatief als kwantitatief. Het onderzoek leverde veel nieuwe inzichten op.

Zo heeft 87% van de ouderen geen idee wat zorg gaat kosten op het moment dat ze het nodig hebben, bereidt 64% zich niet voor op het moment dat zijn gezondheid achteruit gaat en zien we dat internet een belangrijke rol speelt in het oriëntatie proces.

Ook het gebruik van diensten werd uitgevraagd onder de 50+ doelgroep. Zo blijkt dat 27% van de Nederlandse ouderen graag diensten aan huis wil ontvangen en dat diensten in en om het huis populair zijn. Met het landelijk onderzoek ‘Waarmee kan ik u van dienst zijn?’ start Bureauvijftig begin juni een verdieping naar de extramurale particuliere markt. Welke diensten, en onder welke voorwaarden, willen ouderen aan huis afnemen?

Aan het onderzoek doen vijf (zorg)organisaties mee; Zuidzorg, tanteLouise-Vivensis, Beweging3.0, Vitras en Friese Wouden. De resultaten van dit onderzoek worden medio augustus verwacht. Geïnteresseerden kunnen zich nog tot 6 juni melden. Voor meer informatie over dit onderzoek kunt u contact opnemen met Lieke van Duist (030-2931059)

«
»

Stuur ons een mail

Contactformulier

Contactgegevens

Grey Valley
Werner von Siemensstraat 13
2712 PN Zoetermeer

T. 085 – 3035384
E. info@bureauvijftig.nl

Kantoor Bureauvijftig - te Zoetermeer