085 - 303 53 84

Ons werk

Fietsmaatjes | marketingstrategie

Vraag van Fietsmaatjes

‘Kunnen jullie ons helpen bij het bepalen van onze marketingstrategie om van 20 naar 60 lokale Fietsmaatjes organisaties te groeien?’ Daarbij zocht Fietsmaatjes vooral ondersteuning bij het begrijpen en bereiken van de doelgroep: de ‘initiatiefnemer’ die een lokale organisatie wil opstarten, waarvan ze al wisten dat dit met name vijftigplussers zijn.

Fietsmaatjes 900x500

foto: Ruud van der Loos

Hoe hebben we het aangepakt?

Fietsmaatjes is er voor mensen die er graag op uit gaan met de fiets maar dit door een beperking niet meer zelfstandig kunnen. Zij kunnen, samen met een vrijwilliger, op een duofiets op pad. Om nieuwe initiatiefnemers voor lokale Fietsmaatjes te werven hebben we eerst kwalitatief en kwantitatief onderzoek uitgevoerd om een concrete profielschets te kunnen maken van de doelgroep. Tijdens sessies met Fietsmaatjes is dit profiel verder uitgediept en verwerkt in een marketingstrategie met heldere kaders en concrete adviezen waarmee Fietsmaatjes zelf aan de slag kon.

Resultaten

Met het plan is Fietsmaatjes voortvarend aan de slag gegaan. We zijn ontzettend trots dat we Fietsmaatjes ook na het afronden van dit traject voor langere tijd mogen blijven begeleiden. Vanuit deze coachende rol geven we advies voor het uitrollen van hun marketingstrategie.

Tamar van Bureauvijftig heeft samen met ons een praktische strategie ontwikkeld. Ze heeft steeds goed geluisterd naar onze vragen en zag steeds kansen voor een positieve inslag. Bureauvijftig biedt de juiste marketing kennis van onze doelgroep, die wij zelf nog onvoldoende ontwikkeld hadden.” – Jan en Tekla, oprichters Fietsmaatjes

Benieuwd naar wat we voor jouw organisatie kunnen betekenen?
We maken graag een (digitale) afspraak!

«
»

Stuur ons een mail

Contactformulier

Contactgegevens

Grey Valley
Werner von Siemensstraat 13
2712 PN Zoetermeer

T. 085 – 3035384
E. info@bureauvijftig.nl

Kantoor Bureauvijftig - te Zoetermeer