085 - 303 53 84

Ons werk

Huidkankerweek 2020 | Bewustwordingscampagne

Huidkanker is de meest voorkomende vorm van kanker in Nederland, waarbij ouderen een belangrijke risicogroep vormen. Daarom organiseerden we van 22 t/m 26 juni 2020 de Huidkankerweek in samenwerking met onze partners SkinVision, de NVDV, ANBO en patiëntenorganisatie HUKAs. Met dit initiatief vragen we aandacht voor en creëren we bewustwording rondom de risico’s van de zon en huidkanker.

Hoe hebben we het aangepakt?

Op basis van inzichten uit door ons uitgevoerd onderzoek in het Nationale 50Plus Panel, lanceerden we een crossmediale campagne.

We lanceerden Huidkankerweek.nl, bedachten en produceerde het Huidkankerjournaal. In ieder journaal stond een thema centraal waarover een dermatoloog tips en informatie gaf, afgewisseld met korte interviews met ouderen. Zo ging het onder andere over: de rol van zonnebrand, bescherming tegen de zon, huidkanker herkennen, je huid checken en behandeling van huidkanker.

De Huidkankerjournaals waren tijdens de Huidkankerweek dagelijks te zien op tv-zender ONS, Youtube en werden gepusht via sociale media, Saar Magazine, Het ZomerDoeBoek en de kanalen van onze mediapartner ANBO.

Resultaten

Met de Huidkankerweek hebben we het thema op de kaart gezet en enorm veel mensen bereikt. Er werd voor €200.000,- free publicity gerealiseerd (onder andere via tv programma Tijd voor Max, radio programma Je dag is goed, op NPO Radio 5, AD Live en De Telegraaf).

In 2021 vragen we opnieuw aandacht voor dit belangrijke thema.
Wil je als partner deelnemen aan Huidkankerweek 2021? Neem contact met ons op!

«
»

Stuur ons een mail

Contactformulier

Contactgegevens

Grey Valley
Werner von Siemensstraat 13
2712 PN Zoetermeer

T. 085 – 3035384
E. info@bureauvijftig.nl

Kantoor Bureauvijftig - te Zoetermeer