085 - 303 53 84

Bureauvijftig blog

Facebook vergrijst!

Facebook-vergrijstSteeds meer ouderen hebben een online identiteit. Technologie en sociologie kruisen elkaar tijdens het bewegen op het zogeheten sociale media. Hoe beïnvloedt dit onze 50-plussers?

Het is niet meer de online plek voor jongeren. Steeds meer ouderen maken deel uit van de wereld die Facebook heet. Het is een makkelijke manier om op de hoogte te blijven van familie en vrienden en dagelijks met ze in contact te staan. Onderzoek wijst uit dat eenzaamheid en mentale achteruitgang, door dagelijkse activiteiten op facebook, zelfs verminderd kan worden.

Voor de ouderen onder ons alleen maar voordelen, voor de jongeren blijkt het minder ‘cool’. Facebook was een plek om dingen met vrienden te delen en zichzelf te uitten. Ouders tegenkomen in dat proces is niet waar ze op zitten te wachten. Er vindt een verschuiving plaats. Jongeren stappen over op ander netwerken zoals Tumblr en Instagram, omdat Facebook vergrijst. In Nederland heeft eerder zo’n verschuiving plaatsgevonden tussen Hyves en Facebook. Hyves is voor echte jonkies t/m 18 jaar, Facebook werd voor de leeftijden daarboven. Nu de gemiddelde Facebook leeftijd verder omhoog stijgt, ontwikkelen nieuwe mogelijkheden.

Ouderen zijn steeds meer bereikbaar via dit netwerk. Ze vinden het belangrijk om ergens deel van te zijn en verspreiden met liefde hun mening. In tegenstelling tot jongeren gaat het bij ouderen meer om wat ze willen veranderen en wat ze vinden. Niet wat ze proberen te zijn en wat ze willen uitstralen. Facebook krijgt meer inhoud, gedreven op meningen en uitingen. Door sociale media krijgt deze groep in één klap een groter bereik, waardoor ze het gevoel krijgen zelf de regie in handen te hebben.

Bedrijven moeten hierop inspelen. Geef ze de gelegenheid hun mening te uitten of betrek ze in een proces! Het is geen excuus meer, 50-plus is wel degelijk into Facebook!

Bronnen:
Emerce.nl: Facebook is nu echt voor je ouders
Scientias.nl: Posten op Facebook: werkgeheugentraining voor ouderen

«
»

Stuur ons een mail

Contactformulier

Contactgegevens

Grey Valley
Werner von Siemensstraat 13
2712 PN Zoetermeer

T. 085 – 3035384
E. info@bureauvijftig.nl

Grey Valley Incubator