085 - 303 53 84

Bureauvijftig blog

(Her)waarderen Startpagina.nl

Startpagina

Er zijn opdrachtgevers bij die, als je erover vertelt, bij iedereen een zelfde reactie opleveren. Startpagina is er zo eentje. “Bestaat dat nog?” vraagt men zich hardop af. Veel mensen hebben de afgelopen jaren immers alternatieven gevonden voor de in de nineties en zero’s immens populaire site. Met als meest geduchte concurrent: Google.

En of Startpagina nog bestaat!

Nog iedere dag trekt de 18 jaar oude website, eigendom van Sanoma, met al haar dochterpagina’s zo’n half miljoen unieke bezoekers. Ter vergelijking: de website van de NOS scoort hetzelfde en Marktplaats, één van de populairste sites van Nederland heeft 2 miljoen bezoekers per dag. Alive and kicking dus.

De doelgroep van Startpagina lijkt met de site te zijn meegegroeid en is overwegend 50, of misschien wel 60+. Een hele trouwe harde kern en een grote groep ‘af en toe’ gebruikers. Zij beschouwen Startpagina als een ‘gids in het online landschap’.

Het afgelopen jaar heeft Startpagina de website ‘Goeievraag.nl’ geannexeerd, waarmee de propositie is verstevigd. Naast een online gids is de site nu ook een ‘peer-to-peer’ vraagbaak. Goeievraag.nl telt meer dan 250.000 vragen en door de community gegenereerde antwoorden. Als je bijvoorbeeld wilt weten wat een snelle manier is om je haar vet te maken, of je zelf muziek op Spotify kunt plaatsen, of hoe het genre ‘slapstick’ is ontstaan. Je kunt zelf vragen stellen, of struinen door de vragen en antwoorden van anderen.

Bureauvijftig & Startpagina

Aan Bureauvijftig de schone taak om middels een PR campagne en relevante content de harde kern gebruikers van Startpagina aangehaakt te houden, de ‘af en toe’ gebruikers vaker te laten terugkeren en met de verstevigde propositie ook een andere/nieuwe groep gebruikers (opnieuw) aan te spreken.

Meer weten? Bel Floris op 06-444 02 196.

«
»

Stuur ons een mail

Contactformulier

Contactgegevens

Grey Valley
Werner von Siemensstraat 13
2712 PN Zoetermeer

T. 085 – 3035384
E. info@bureauvijftig.nl

Kantoor Bureauvijftig - te Zoetermeer