085 - 303 53 84

Bureauvijftig blog

Hollywood kleurt grijs!

Vorige week verscheen er een bericht over het feit dat er steeds meer oude modellen en stijliconen hun intrede doen in de modewereld. Dit laat zien dat de beeldvorming rondom ouderen steeds positiever wordt. Ook in de wereld van de films is dit terug te zien. In het verleden waren het de familie films waar opa en oma ook even om de hoek kwamen kijken, verder moesten films het goede en vaak jonge leven uitstralen. Tegenwoordig zie je een ontwikkeling waar oudere personages centraal komen te staan. Geen bijrol, maar een hoofdrol. Een greep uit inspirerende films die gezien moeten worden:

 

film amour

DRAMA: Amour.

Amour gaat over een ouder echtpaar in Parijs. Anne krijgt op een dag een herseninfarct wat de relatie tussen haar en haar man George aardig op de proef stelt. Je ziet hoe ze samen naar haar dood toe leven, wat meeslepend is neergezet.

Zie trailer > 

 

film robot en frank

HUMOR: Robot and Frank.

Robot and Frank gaat over een alleenstaande man die te maken krijgt me alzheimer. Zijn robot wordt eigenlijk ingezet om structuur aan te brengen in zijn warrige bestaan, maar blijkt ook erg handig inzetbaar voor andere dingen. Frank is een (ex)crimineel en Robot opent een scala aan nieuwe mogelijkheden.

Zie trailer >

 

 

film tous

FEEL GOOD: Tous ensemble.

Tous ensemble gaat over 5 verschillende personen die allemaal te maken krijgen met ouder worden. De één met hartkwalen, de ander met dementie. Ze zijn vastbesloten nooit een bejaardentehuis in te gaan, ze willen hun vrijheid absoluut niet inleveren. De oplossing? Een huis delen. Een prachtig verhaal dat laat zien dat ouder worden ook gevierd kan worden.

Zie trailer > 

 

 

«
»

Stuur ons een mail

Contactformulier

Contactgegevens

Grey Valley
Werner von Siemensstraat 13
2712 PN Zoetermeer

T. 085 – 3035384
E. info@bureauvijftig.nl

Grey Valley Incubator