085 - 303 53 84

Bureauvijftig blog

Onze projecten: partnership met Startpagina

Startpagina.nl is al meer dan 21 jaar de gebruiksvriendelijke website die internetten veilig en gemakkelijk maakt. Niet verwonderlijk dus, dat Startpagina door veel mensen dagelijks wordt gebruikt en voorziet in de vraag naar betrouwbare websites. Startpagina heeft samen met vraag- en antwoordplatform GoeieVraag.nl ongeveer 4 miljoen bezoekers per maand, een gigantisch aantal.

Caseblog - Startpagina.nl 900x500

Floris Bloemer (Manager Directories, Startpagina): “Wij richten ons op de 45-plusser die actief is op internet en graag gebruikmaakt van alle mogelijkheden, maar soms moeite heeft om de weg te vinden. Overzicht en betrouwbaarheid spelen hierbij een belangrijke rol.”

Uit onderzoek onder de doelgroep weten we dat deze behoefte heeft aan overzicht en betrouwbaarheid.

Thirza de Wit (Content Manager, Startpagina): “Startpagina wil met de samenwerking van Bureauvijftig bestaande gebruikers vasthouden, ‘afhakers’ terugwinnen, en nieuwe gebruikers binnen de doelgroep werven”.

We werken hiervoor samen met Startpagina op drie vlakken:

  • Allereerst adviseren wij Startpagina over de trends die we zien onder de vijftigplussers.
  • Ten tweede verzorgen wij branded content en schrijven wij over uiteenlopende, relevante thema’s. Deze worden gepubliceerd bij verschillende grote titels. De belangrijkste pijlers hierin zijn:
    • We gebruiken typische vijftigplus kanalen in combinatie met thematische kanalen;
    • De boodschap is “Startpagina helpt je op weg”;
    • We geven advies op gebieden waar Startpagina sterk is, en geven tips rondom specifieke thema’s in een relevante context.
  • Ook doet Bureauvijftig doorlopend onderzoek samen met Startpagina binnen de doelgroep. Thema’s als online veiligheid, erotiek, zorgverzekeringen en vrijetijdsbesteding worden uitgebreid onderzocht en leveren ons verrassende inzichten op. Wist je bijvoorbeeld dat 92% van de vijftigplussers weleens iets online koopt, en ze dit bij voorkeur doen via de computer (82%), met als reden dat de computer het meest veilig voelt. En de aanname dat online daten alleen voor de jongere generaties is, kan ook het raam uit: 70% van de vrijgezelle vijftigplussers doet aan online daten.

Dit jaar is een spannend jaar voor Startpagina. In 2020 zal de vormgeving van Startpagina veranderen en nog beter aansluiten op de huidige tijd. Zo wordt de indeling van kolommen overzichtelijker en de kleur nog frisser en duidelijker. Maar wat zal blijven, is het duidelijke overzicht. Want daar staan ze om bekend.

De doelstelling van Bureauvijftig is om van Nederland het beste land te maken om oud te worden en daarom zijn we enorm trots op onze langdurige samenwerking met Startpagina.

Ook benieuwd wat wij voor jouw bedrijf, website, app of organisatie kunnen betekenen?
Neem dan contact met ons op.

«
»

Stuur ons een mail

Contactformulier

Contactgegevens

Grey Valley
Werner von Siemensstraat 13
2712 PN Zoetermeer

T. 085 – 3035384
E. info@bureauvijftig.nl

Kantoor Bureauvijftig - te Zoetermeer