085 - 303 53 84

Bureauvijftig blog

Ouderen en online mode kopen

Voor onze klant Startpagina doen we regelmatig onderzoeken in het Nationale 50Plus Panel naar verschillende, voor hun doelgroep, relevante onderwerpen, na Internet & Veiligheid stond nu het kopen van mode via webwinkels op de agenda. Misschien niet direct een verrassende uitkomst, maar vooral de onderliggende inzichten maken de uitkomsten interessant. De vijftigplusser komt zijn kleding nog steeds het liefst offline, maar liefst 80% gaat bij voorkeur naar een fysieke winkel voor een nieuwe garderobe. Belangrijkste redenen: producten kunnen voelen (79%) en producten direct mee kunnen nemen (51%), maar ook het sociale aspect (34%) speelt een grote rol.  

Het is niet dat de 50-plusser het internet volledig links laat liggen. Het web wordt door 55% van de vrouwen gebruikt om zich op fashion te oriënteren. Traditionele aanbieders als Bonprix en Wehkamp zijn hierbij veruit het populairst. De oriëntatie online leidt echter niet altijd tot online aankopen: 35% van de ondervraagden geeft aan nog nooit kleding online te hebben gekocht. Minder dan de helft bestelt wel eens kleding online. Opvallend is dat de 50-plussers die wel online shoppen met name broeken en truien kopen.

Voordeel laten liggen

Door offline te shoppen laten de 50-plussers een wereld aan voordeel liggen. De traditionele uitverkoopmaand voor de retail is juni, maar deze is online allang achterhaald. “Wie gericht online zoekt ziet dat vrijwel dagelijks kortingen worden verstrekt,” aldus Leon Dekker van Startpagina.nl. “Het voordeel ligt voor het oprapen. Bijna iedere webshop heeft tegenwoordig een permanente uitverkoophoek. Hiermee kun je al snel tot wel een paar honderd euro per jaar besparen.”

Ook voor de retailers liggen er zeker nog kansen uit het onderzoek blijkt dat 27% van de 50-plussers meerwaarde ziet in de optie om online iets te bestellen en het vervolgens op te halen in de winkel.

«
»

Stuur ons een mail

Contactformulier

Contactgegevens

Grey Valley
Werner von Siemensstraat 13
2712 PN Zoetermeer

T. 085 – 3035384
E. info@bureauvijftig.nl

Kantoor Bureauvijftig - te Zoetermeer