085 - 303 53 84

Bureauvijftig blog

Prangende vraag: Hoeveel procent van de pensionado’s wil nog werken?

Schermafbeelding 2014-07-18 om 14.18.35

Afgelopen december vroegen we jullie ons je meest prangende vraag over 50-plussers te stellen. Sommige van deze vragen konden we zelf beantwoorden, een aantal hebben we uitgezet onder de leden van ons Nationale 50plus panel. De vragen en bijbehorende antwoorden willen we graag met jullie delen middels ons blog. Dit keer de vraag; Hoeveel procent van de pensionado’s wil nog werken?

Uit onderzoek van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) blijkt dat het aantal werkende 65-plussers de afgelopen tien jaar meer dan verdubbeld is. In 2013 waren er meer dan 182.000 mensen die na hun pensioen bleven werken terwijl dit aantal in 2003 nog 72.000 bedroeg. Ook zijn er steeds meer ouderen die zich inschrijven als werkzoekende. Uitzendbureaus spelen hier handig op in, er zijn steeds meer bureaus die zich specialiseren in de 65-plus doelgroep.

Uit cijfers blijkt tevens dat op dit moment meer dan 7 procent van de ondernemers in Nederland ouder is dan 65 jaar. Dit komt enerzijds omdat het moeilijker is geworden om een bedrijf te verkopen. Anderzijds zijn er steeds meer senioren die hun pensioen aangrijpen om eindelijk de onderneming te starten waar ze altijd al van droomden.

Een reden dat steeds meer ouderen besluiten langer door te werken heeft zeker te maken met de huidige financiële situatie in Nederland. Er zijn echter ook veel 65-plusser die nog helemaal niet wíllen stoppen met werken. Zij staan vol in het leven en nog volop gemotiveerd om aan de slag te blijven.

«
»

Stuur ons een mail

Contactformulier

Contactgegevens

Grey Valley
Werner von Siemensstraat 13
2712 PN Zoetermeer

T. 085 – 3035384
E. info@bureauvijftig.nl

Grey Valley Incubator