085 - 303 53 84

Bureauvijftig blog

Prangende vraag: Waar doet de 50-plusser nieuwe contacten op?

In het kader van onze ‘prangende vragen’-actie van afgelopen december, hebben we ons Nationale 50plus Panel de volgende vraag voorgelegd; “Op welke manier ontmoet u nieuwe mensen?”. In totaal hebben 461 50-plussers deze vraag beantwoord.

Opvallend is dat zij, in maar liefst 36% van de gevallen, zeggen nieuwe contacten op te doen tijdens het vrijwilligers werk. Verder zien we dat nieuwe contacten vooral worden gelegd tijdens het uitvoeren van een hobby (28%) en via social media (26%).  Datingsites (2%) en café’s (9%) worden daarentegen maar weinig genoemd.

De uitkomsten blijken tevens afhankelijk te zijn van zowel opleidingsniveau als leeftijd. Zo zien we dat vooral 65-plussers tijdens hun hobby in contact komen met nieuw mensen. Hoog opgeleide ouderen ontmoeten vaker nieuwe mensen tijdens het werk (20%) terwijl laag opgeleide ouderen juist vaker social media noemen als plek om nieuwe contacten op te doen. Verder valt op dat 60-plussers vaker aangeven nieuwe mensen te ontmoeten via social media dan 60-minners.

PrANgende_vraag_ (1)

«
»

Stuur ons een mail

Contactformulier

Contactgegevens

Grey Valley
Werner von Siemensstraat 13
2712 PN Zoetermeer

T. 085 – 3035384
E. info@bureauvijftig.nl

Kantoor Bureauvijftig - te Zoetermeer