085 - 303 53 84

Bureauvijftig blog

Saar magazine – digitaal magazie voor 50-plussers die nog niet dood zijn

Een gekke kop is het wel inderdaad: ‘die nog niet dood zijn’. Toch is dit precies hoe de maaksters van Saar magazine, Els en Wies hun nieuwe site voor 50-plussers, het liefst aanprijzen. De gedachte? 50-plussers anno nu zijn verre van oud, en dus zeker niet dood. Het is juist een doelgroep die energieker en fitter door het leven gaat dan ooit. Met hun 51 en 59 weten ze als geen ander hoe dat voelt. In het medialandschap bleek nog geen titel te vinden die de juiste toon wist te raken om hun doelgroep te bereiken. Daarom besloten ze zelf in dat gat te springen. De dames schrijven openhartig en eerlijk en schuwen de taboe-onderwerpen als sex, rimpels en geld zeker niet. De lezer moet denken: ‘hey, dat gaat over mij’.

Het verbaast ons niet dat ze de eerste dagen al 20.000+ bezoekers hebben getrokken. Juist de recht voor z’n raap schrijfstijl is een verademing en zal velen aanspreken. We zijn wel benieuwd hoe ze in het landschap van ‘online titels voor een oudere doelgroep’ een businessmodel weten te vinden. Adverteerders hebben nog weleens een duwtje in de rug nodig.

8/3/19 – Dit stuk van 19 september 2016 is inmiddels meer dan achterhaald. De 20.000 bezoekers bleken slechts een voorproefje van het uiteindelijke succes van Saar magzine. Voor 20 euro kan nu zelfs een abonnement worden genomen op jaarlijks 4 nummers. Een volwaardig printmagazine dus,  dat ook in de kiosk en in het tijdschriftvak van de supermarkt te verkrijgen is. Saar magazine heeft inmiddels een heel eigen plekje verworven in het overvolle tijdschriftlandschap. Met een stevige online vertegenwoordiging geeft ze het ingeslapen ZIN het nakijken, dat online nauwelijks iets voorstelt. Met haar bravoure spreekt ze de afhakers van Margriet, Libelle en Plus aan, die thema’s als sex en relaties heel anders aanvliegen. En met haar tone of voice spreekt ze een ouder publiek aan dan het veel ‘jongere’ Linda.

 

«
»

Stuur ons een mail

Contactformulier

Contactgegevens

Grey Valley
Werner von Siemensstraat 13
2712 PN Zoetermeer

T. 085 – 3035384
E. info@bureauvijftig.nl

Kantoor Bureauvijftig - te Zoetermeer