085 - 303 53 84

Bureauvijftig blog

Tip #7: 'Er ontstaat een digitale kloof'

Digitale kloof seniorenDe bewering dat 50-plussers niet online zijn mag inmiddels wel naar het land der fabelen. Bijna alle 50-plussers hebben anno 2013 toegang tot internet. ‘Slechts’ 400.000, voornamelijk mensen ouder dan 70, hebben volgens recente CBS statistiek geen toegang tot een computer en een internetverbinding. En die gaan het vermoedelijk ook niet meer proberen.

Dat is hard gegaan de laatste jaren. Dankzij de vele organisaties die in den lande internetcursussen hebben gegeven, de rappe technologische ontwikkelingen waardoor we niet meer ‘achter kunnen blijven’ en de iPad die ervoor zorgde dat mensen een complete computerrevolutie konden overslaan. Ouderen zijn de grootste groeigroep op sociale media en het grootste onontgonnen potentieel voor webwinkeliers.

“Niks aan de hand” zou je kunnen stellen. Kansen genoeg. Toch zit hier ook grote onzichtbare pijn. Er ontstaat een kloof. Online zijn betekent niet altijd dat men ook heel vaardig is. De harde cijfers laten niet zien hoeveel men daadwerkelijk met een pc, laptop of tablet kan of durft. De één pakt het voortvarend op, de ander blijft hangen bij de eerste stapjes. Internetbankieren, belastingaangifte doen, online winkelen, het zijn voor een groeiende groep mensen ook struikelblokken.

«
»

Stuur ons een mail

Contactformulier

Contactgegevens

Grey Valley
Werner von Siemensstraat 13
2712 PN Zoetermeer

T. 085 – 3035384
E. info@bureauvijftig.nl

Grey Valley Incubator