085 - 303 53 84

Bureauvijftig blog

Woonmonitor 2014: wat zijn de woonwensen van ouderen?

Schermafbeelding 2014-10-17 om 09.51.47

In november starten Bureauvijftig en het Aedes-Actiz Kenniscentrum Wonen-Zorg de ‘Woonmonitor 2014’, een groot landelijk onderzoek naar de woonwensen van ruim tweeduizend 50-Plussers. Organisaties die mee willen doen kunnen zich aanmelden. Zij krijgen gedetailleerd inzicht in de woonwensen en het zoekgedrag van ouderen op de woningmarkt. Wat zijn de minimale criteria die oudere woningzoekenden stellen aan een woning? Welke woonvorm spreekt hen aan en hoeveel geld willen zij uitgeven aan een woning? Zijn de woonwensen van ouderen veranderd door alle veranderingen in de zorg, waardoor ouderen waarschijnlijk langer thuis blijven wonen?

De Woonmonitor 2014 is een verdieping op het eerder uitgevoerde onderzoek ‘De nieuwe ouderen over de vloer’ in samenwerking met ActiZ en acht zorgorganisaties waarbij ruim 7.000 ouderen zijn ondervraagd naar hun wensen en behoeften ten aanzien van wonen, welzijn en zorg. Dit onderzoek leverde veel interessante inzichten op over het thema wonen. Zo wil 40% van de ouderen zijn woning aanpassen en overweegt 72% een verhuisbeweging in de toekomst. Toch is er nog te weinig bekend over de woonwensen van de huidige generatie ouderen.

Meedoen

Organisaties die aan het onderzoek deel willen nemen, worden uitgenodigd voor een persoonlijk intake gesprek, waarin definitieve onderwerpen afgestemd worden om ervoor te zorgen dat alle belangrijke vraagstukken van de organisaties worden meegenomen in het onderzoek. Deelnemers krijgen ook de mogelijkheid om een benchmark uit te zetten onder het eigen klantenbestand. En zij kunnen een workshop volgen en waarbij aan de hand van de resultaten praktische aanbevelingen geven worden die direct toe te passen zijn binnen de organisatie.

Contact

Neem voor meer informatie en aanmeldingen contact op met Bas de Kok, Projectmanager Bureauvijftig, via basdekok@bureauvijftig.nl 06-42381400 of met Yvonne Witter, adviseur Aedes-Actiz Kenniscentrum Wonen-Zorg, y.witter@kcwz.nl 06-10175039.

Download de brochure

«
»

Stuur ons een mail

Contactformulier

Contactgegevens

Grey Valley
Werner von Siemensstraat 13
2712 PN Zoetermeer

T. 085 – 3035384
E. info@bureauvijftig.nl

Kantoor Bureauvijftig - te Zoetermeer